Magunkról:

VETERÁN AUTÓ- ÉS MOTORBARÁTOK
EGYESÜLETE
Bírósági bejegyzés: Baranya Megyei Bíróság: PK. 60.005/2001.
Adószám: 18318845-1-02. Levelezési cím: 7628 Pécs, Megyeri. u. 18. tel:
30/581-48-27
Alapítva 1998
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elérhetõségünk:

e-mail: pecsiveteran@pecsiveteran.hu

Bútor Béla

elnök

beci64@citromail.hu
30/581-48-27

Hetesi Gábor

helyettes

gabesz67@yahoo.com
30/905-26-73


Egyesületünk 1998 évben Baráti Körként alakult a régi járművek szerelmeseinek összefogásával.

Tagjaink a dél-dunántúli régiót képviselik, Kaposvártól, Mohácson át Bátáig, de van Sellyei illetőségű tagunk, többségében köztünk azonban Pécsi veteránosok vannak. 2000 évben kettévált az Egyesület és kiválással jött létre a Pécsi Veteránjármű Egyesület. A két egyesület közül mi rendelkezünk katonai hagyományorzo és hadijármu szakosztállyal is, amely szakosztály igen látványos módon zömmel II. Világháborús korabeli technikával felszereléssel és jármuvekkel évek óta jelen van Pécs Város és az ország számos rendezvényén mint ahogy a civil veterános jármuveink is.
Korabeli egyenruháinkba öltözött lelkes fiatal tagjaink részt vettek eddig is jeles történelmi évfordulók megemlékezésein, koszorúzásokon, 2006 évben pl: a Doni áttörés évfordulóján tisztelegtünk, ott voltunk a Múzeumok Éjszakáján Budapesten, az 500-as Szakmunkásképzo iskolában pedig nagy sikeru 56-os diorámát készítettünk korabeli jármuvekkel, ágyúval, stb.
A környezo településeken részt veszünk az évente megrendezésre kerülo gyermeknapon, ingyen autóztatjuk, motoroztatjuk régi jármuveinken a falvak gyerek-lakosságát.

Tagjai vagyunk a Baranyai Emberekért Szövetségnek és a Civil Kerekasztal munkájában is részt veszünk.

Magyarországon közel 50 klub muködik veteránjármu egyesületként és vesz részt hazai és nemzetközi találkozókon, így a mi egyesületünk is.
Részt vettünk a Magyar Chronoswiss túrán, voltunk Zagreb-i találkozókon, Suboticán, Cseh és Lengyel találkozókon, de látogatjuk az Olasz Imola-i a Német Mannheim-i börzéket is.

Szépen restaurált muködőképes jármuvekkel hagyományőrző és értékmentő céllal példát szeretnénk mutatni, az ez iránt érdeklődőknek, az ifjúságunknak.

2013. március óta állandó kiállítással is megjelenünk Pécs város szívében. A kiállítóterem a Király utca 38-ban igazi veterános összefogásban működik, rendszeresen megújjuló tartalommal.

Járműveinkkel (előzetes egyeztetés alapján,) szívesen részt veszünk minden olyan rendezvényen, ahol a programot színesíthetjük megjelenésünkkel.


Ph. Tisztelettel: Bútor Béla elnök sk.